Sohei Nishino – og hans vidunderlige puslespill

new york
New York. Foto: Sohei Nishino

De sier at toppen av tålmodighet er å stable erter med boksehansker. Det er ikke sikkert Sohei Nishino er enig i det. Han lager bykart av bilder i frimerkestørrelse. Han lager bilder av verdens største byer ved å legge puslespill med små bilder han selv har tatt.

Han reiser til en av de store byene i verden og bor der en måneds tid. Dag ut og dag inn traver han rundt i byens gater og oppsøker alle høye bygg og utsiktspunkt han kan finne. Han fanger denne utsikten med kameraet som er ladd med god gammeldags analog film. Så fremkaller han alle filmene og sitter typisk igjen med rundt 10 000 bilder. Disse lager han en kontaktkopi av – hvor kopien er i samme størrelse som negativet. Det er disse små kontaktkopien han møysommelig klipper ut og limer fast et for et – til han får et bilde av byen har har besøkt som om den var sett fra oven. Det er på denne måten han har laget bildet av New York.

detalj new york
Detalj fra de store New York bildet. Foto: Sohei Nishino

Tyve verdensbyer har han avbildet med denne metoden sålangt – i dag har han også begynt på andre prosjekter hvor han bruker samme metodikk – men lager fantasibyer, nattlandskap og fjell basert på hukommelsen og sine drømmer.

Besøk Sohei Nishino sin fantastiske nettside og se mer av hans prosjekter og drømmelandskap. En dag lager han et slikt bilde til oss i Bergen. Hvis ikke du gjør det først.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s