Limbo of Infants

Julekalender – 1. desember 2019.

Velkommen til Attentrettini og årets visuelle julekalender!!
Dessverre starter vi i år i utkanten av helvete.

Skjermbilde 2019-11-30 kl. 21.26.19

«The Limbo of Infants is.. (..)…described as an eternal state of natural joy, untempered by any sense of loss at how much greater their joy might have been had they been baptized»

Slik tenkte middelalderens katolske teologer at de udøpte barna, de som døde før de selv hadde syndet, men som ikke var løst fra arvesynden, kom til Limbo of Infants – utkanten av helvete.
Så sent som i 2007 utgav den katolske kirke et dokument med tittelen:

«The Hope of Salvation for Infants Who Die without Being Baptized»

I vår versjon av LIMBO er det intet håp om frelse eller minner fra barndommens endeløse naturlige glede.
Vårt LIMBO sender oss tilbake til den øde og livsfarlige stemningen i «The Road» av Cormac McCarthy – far og sønn på vandring i et post-akopalyptisk landskap. LIMBO tilfører ensomheten, lyset og lyden fra et evig radioaktivt helvete.
Men vakkert er det.
Og subtilt – bare lytt til lyden som nesten ikke er der.

Årets julekalender åpner med spillet LIMBO fra den danske spillprodusenten Playdead.

Arnt Jensen og hans stab brukte 6 år på å utvikle spillet. En liten gutt som vandrer alene i en mørk og ond verden. Han går ikke mange skritt før han står overfor et problem du som spiller må løse for ham. Det gjør du sjelden riktig på første forsøk. Og for hver feil du gjør lider han.
Spillet er ikke tom tidtrøyte. Det er en utfordring for din logikk, kreativitet og utholdenhet. Det er en prøvelse i frustrasjon og problemløsning.

Like mye som det er et spill er det også en vakker sorthvitt film med et uttrykk av gråtoner i overstråling, store blenderåpninger og soft fokus.
LIMBO sender oss tilbake til et «look» fra filmens barndom og for den konsekvente bruken av denne stilen gjennom hele spillet vant LIMBO prisen for «Excellence in Visual Art” på «2010 Game Developers Conference.»

Den lille guttens pinefulle vandring i spillet er i sannhet visuell kunst og makeløs cinematography. Og til stor frustrasjon og omsider mestringsglede for deg som spiller.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s