Oppdrag New York

new york1
New York, Statue of Liberty – foto: Ståle Arild Grimen. 

Godt nytt år!! – hvordan skal vi få 2019 til å bli et godt fotografisk år?
Jeg tror det er en god ide å gi meg selv oppdrag og prosjekter slik at den tiden jeg har til rådighet for fotografering brukes på en konsentrert og nyttig måte.

Nå i januar har jeg gitt meg selv New York som oppdrag.
Det var ikke helt tilfeldig – like før jul kom en sårt savnet harddisk til overflaten etter lengre tids fravær. Der lå blant annet en stabel med bilder fra New York som jeg ikke rakk å jobbe så mye med etter reisen vi hadde til USA for noen få år siden.

Til dagens bilde av frihetsgudinnen hører det med en liten historie. Og kanskje et reisetips hvis du vil besøke statuen av frihetsgudinnen. Under denne turen til New York bodde vi ikke på Long Island. Etter råd fra bekjente bodde vi på andre siden av Hudson-elven – Jersey City. Fra denne siden kan man også ta båt ut til det kjente landemerket. Og fra denne siden slipper du de kilometerlange køene – hvis du står opp litt tidlig.
Etter den obligatoriske turen opp i statuen med utsikt til Manhattan skyline virket det veldig fristende å dra over til Manhattan. Så vi gjorde noe helt crazy – istedet for å gå på vår egen båt tilbake til Liberty State Park på Jersey-siden tok vi båten over til Battery Park på Manhattan. Først spurte vi en av guidene om det var lov – noen han stavet for oss at ikke var tillatt. Deretter så vi at de ikke kontrollerte hvem som gikk ombord på hvilken ferje. Så vi fulgte strømmen av turister til Manhattan og sparte oss en lang omvei.

Denne måneden er prosjektet mitt å presentere New York-bilder fra min Lost and Found harddisk. Bildene er ganske tradisjonelle turist eller ute-på-feire bilder. Men ved å jobbe systematisk med lokal kontrast og kontrast i midten av toneskalen har jeg forsøkt å få bildene til å skinne litt ekstra. Virket det?

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s