Det lyser i stille grender.

julevindu (1 of 1)
Julevindu. Foto: Ståle Grimen

Kan jeg få lov å ta et bilde? Jeg tar et bilde jeg!! Du er så flink til å ta bilder!!

Jeg er langt fra den første som har kommet på munnhellet om man skal ta eller gi et bilde. Nå på julaften tas det sikkert flere hundre tusen mobilbilder. Noen blir delt på sosiale medier. De aller fleste blir liggende fanget på en hard og kald disk og kommer kanskje aldri til nytte eller glede.

Så fremover håper jeg vi alle kan bli flinkere til å gi bilder – i stedet for å ta.

Sist jul begynte jeg å legge merke til den lille røde stuen som lå like ved plassen hvor vi parkerer når vi skal gå langtur med hunden vår. Til alle høytidene er de en god del over gjennomsnittet opptatt av å dekorere vinduene sine – til glede for oss som går forbi i kveldsmørket – enten det er påske- eller julehøytid.
Jeg hadde gått forbi den røde lille stuen en gode del ganger før jeg tok mot til meg – ringte på og spurte om jeg kunne gå inn i hagen deres og fotografere julevinduet. De var lette å be. Det ble en fin stund i hagen deres med kamera på stativ, fjernutløser og omhyggelig lysmåling av høylysene i vinduet.

Men det hyggeligste var noen dager senere da jeg nok en gang kunne ringe på døren – og overrekke dem et bilde i glass og ramme av julevinduet deres. Da kunne vi gi dem et bilde av det lyset de deler i stille grender.

Jeg vil gjerne takke alle som har fulgt likt og delt årets julekalender – og ønsker dere alle en fin og fredfylt julefeiring.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s