The Conformist – en fryktelig historie fortalt med fantastiske bilder.

conformist5big
Foto: The Conformist

Filmen The Conformist (1970) kan ses på flere forskjellige måter. Man kan se den som en politisk film om konformitet, italiensk fascisme og historie. Eller du kan se en film som søker å lodde i dybden på psykologi – følelseskulde og behovet for å passe inn når man egentlig er annerledes enn omgivelsene.

Vi kan også samles foran skjermen for å minnes filmens nylig avdøde regissør – Bernardo Bertolucci, som har flere meget sterke filmer på samvittigheten, blant annet The Last Emperor. Den fikk ni Oscar-priser.

Men filmen er valgt ut til vår julekalender fordi den er et visuelt mesterverk. Kåret til en av filmhistoriens vakreste filmer. Ikke bare en hyllest til regissøren, men også en stor anerkjennelser til filmfotografen Vittorio Storaro som gjorde de fantastiske scenene.

Regissøren og filmfotografen hadde mer på hjertet enn bare en historie om biljakter, sex og vold. De har i mange scener konstruert rike, uttrykksfulle bilder – filmbilder hvor bildet i seg selv er like viktig som historien som skal fortelles

Filmen er lett å finne på iTunes – den anbefales på det sterkeste for den som vil lære mer om fotografering og ha en vakker visuell opplevelse – om enn også en fryktelig historie.

Se traileren på Youtube.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s