Fotografen Ruven Afanador

painter ruven afandor
Foto: Ruven Afanador

Ruven Afanador har sin egen stil. En blanding av klassisk eleganse og et latin-amerikansk temperament og intensitet. Han behersker enkelhet og minimalisme like godt som den fargesprakende og formfulle overflødighet.
Han behersker sort-hvitt tonene like godt som en vibrerende fargeskala.

I 2001 utga Ruven Afanador boka «Torero». Den er en hyllest til de unge og fryktesløse tyrefekterne. Nå er ikke jeg en stor fan av tyrefekting. Dyrplageri vil mange si – ikke uten grunn. Men boken med de vakre bildene av tyrefekterne er allerede blitt et samleobjekt. Du kan få nye eksemplarer på Amazon.com – til flere tusen kroner stykket.

Du må ta en tur inn på Afanador sine nettsider. Besøke hans utstilling av portretter, mote og kjendiser. Nesten alt du noensinne trenger å lære om fotografering kan du finne i bildene hans – bilder som bobler over av skaperglede.

Ruven Afanador er ikke bare en fotograf – men en ivrig regissør som legger mye mer inn i sine prosjekter enn hva som er nødvendig for å få jobben gjort. Hvert bilde er en teaterscene. Afanador er en unik kunstner med en dyp søken etter eleganse og kraft.

farger RA
Foto: Ruven Afanador
red ra
Foto: Ruven Afanador

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s