Lawrence of Arabia – en av tidenes vakreste filmer.

Lawrence of Arabia
Foto fra filmen Lawrence of Arabia

Cinefix har kåret Lawrence of Arabia (1962) til en av tidenes vakreste filmer. Regissert av David Lean og fotografert av Frederic A. Young vant den sju Oscar-priser, deriblant for beste fotografering.
«Larger than life» sier Cinefix om filmen – det er et mildt uttrykk. Tre og en halv time med en dramatisk historie og fantastisk filming fra et av jordens vakreste – men mest ugjestmilde områder, Midtøstens ørkener.

At filmen bygger på en sann historie og at Lawrence of Arabia er den historiske personen Thomas Edward Lawrence – og at den virkelige historien nok overgår dramatikken i filmen – gir denne episke filmen en helt annen tygde.
Peter O’Toole sin tolkning av Lawrence regnes også som en av de beste skuespillerprestasjonene gjennom filmhistorien.

En film på nesten 4 timer er ikke vanlig kost i våre dager. Du bør likevel ta deg tid. Du finner filmen blant annet på iTunes. Men skulle du noen gang få muligheten til å se den i fullt kinoformat må du ikke nøle. Den er filmet i stort format i en endeløs ørken. Den er ment å skulle ses i det stille, stummende mørke på det store lerret.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s