Simon Brann Thorpe – Men of The Mississippi

men of
Simon Brann Thorp – Men of The Mississippi

Fotografen Simon Brann Thorpe er kanskje best kjent for sine bilder av det som tilsynelatende ser ut som leketøy-soldater plassert i landskapet. Leketøy som ved nærmere øyensyn viser seg å være helt ekte soldater stilt opp og regissert som leketøy.  De bildene er vel verdt en nærmere studie i seg selv og er utgitt i bokform.

Likevel var det en annen av hans billedserier som grep meg enda mer – Men of The Mississippi. 17 bilder som forteller om livet, landskapet og menneskene langs det jeg antar er elva Mississippi i USA.
To gamle menn – en med stokk, langs en øde og endeløs landevei mens skogen bøyer seg over dem. For å beskytte dem eller sluke dem? To gamle menn som i bildet er på vei fra mørket til lyset i enden av veien. Symbolikken er enkel for den som vil arbeide med å tolke – et langt, hardt og kanskje fattigslig liv langs elven er i ferd med å bli avløst av noe bedre og mer evig – skal vi tro det skjeve bildet av Jesus i glass og brun ramme på den hvite enkle veggen i et av seriens øvrige fotografier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s