Leonard Misonne – regnet, tåken og morgenlysets mester

London
Leonard Misonne, London, 1899

Når man har vært lenge på reise er det ofte godt å komme hjem. Første gang jeg så bildene til Leonard Misonne (1870-1943) gav det samme gode opplevelse som å komme hjem. Som å møte igjen noen man kjenner godt, men ikke har sett på lenge.

På sine lange vandringer i det belgiske landskapet brukte Misonne regnet, tåken, morgendisen og den lave solen til å skape sine myke, diffuse og maleriske fotografier. I en tid da mange fotografer begynte å omfavne fotografiets realistiske kvalitet holdt Leonard Misonne fast ved forsøket på å forene kameraets og maleriets kvaliteter.

I mange av bildene hans er det mennesker i landskapet, landsbyene eller gatene. Men bildene hans handler sjelden om menneskene. Bildene handler om lyset og lysets magi, himmelen og stemningen han forsøker å fange. Menneskene er i første rekke figurer i landskapet.
Misonne skulle egentlig bli gruveingeniør. Vi bør alle være glad for at han heller valgte tegning med lys framfor gruvene mørke.

Leonard Misonne video
Her kan du se mer av Leonard Misonne sine bilder til musikken av Ketil Bjørnstad – Prelude 13

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s